Bæredyktig balanse

Park 20|20 i Holland setter en ny standard for bæredyktighet og sunne bygninger

Like utenfor Amsterdam, ikke langt fra flyplassen, ligger Park 20|20. Dette området var allerede syv år før ferdigstillelse en legende. Det er nemlig det første byutviklingsområde i Holland, som bygger på Cradle to Cradle prinsippet. I Holland er Cradle to Cradle (C2C) en del av den offisielle regjeringspolitikken når det er snakk om byfornyelse og utvikling.  Med denne parken har den hollandske byggebransjen fått et aller tiders laboratorie for å teste nyoppfinnelser i bransjen. Området rommer en rekke paviljonger som viser det nyeste innen bæredyktig teknologi. Hit kan folk fra hele verden komme, bli litt klokere og dele sine kunnskaper inne bæredyktig bygging toil glede for samfunn og miljø.

Masterplanen for Park 20|20 er tegnet av den amerikanske arkitekten William McDonough, som er en av de to gründerne av Cradle to Cradle filosofien. Han har tenkt C2C tankegangen inn i utviklingen av område allerede fra valg av materiale til gjenopprettelse av områdets biodiversitet. For byggematerialets vedkommende betyr det at, langt på vei de aller fleste materialene skal være MBDC sertifisert for å bli vurdert brukt her. Sertifiseringen er en garanti for, at materialet skal kunne gjenbrukes/resirkuleres i det uendelige og ikke ende som noe ubrukelig søppel på en fyllingsplass.

RHEINZINK fremst fremme

RHEINZINK var en av de materialene som var blant de første som ble valgt. RHEINZINK har dessuten valgt å gå aktivt inn i utviklingen av Park 20|20 og står i dag som sponsor for en av parkens to paviljonger, som er åpne for besøkende. Som sponser er også RHEINZINK med på designutviklingen og det er nå flere bygg på gang med RHEINZINK velkjente løsninger og produkter.

Det første bygget er allerede bygget ferdig  med RHEINZINK. Det er Fox Ferie Bygning, som også er BREEAM sertifisert. Bygningens fasade er kledd med prePATINA graphite-grey da våre produkter er BREEAM klassifisert i klasse A.

Fox Ferie er et hollandsk internetbasert reisebyrå, som gjerne ville ha en bygning som utstråler et globalt syn, mangfold og som er forankret lokalt.

Fasaden er kledd med RHEINZINK prePATINA graphite-grey med stående vinkelfalskledning utført med 3 forskjellige båndbredder (cc180(300 og 400mm, alt i 0,8mm tykkelse).

Hele prosjektet og Park 20|20 er verdt et besøk.

Ta gjerne kontakt med oss om dere planlegger et besøk og samtidig vil besøke oss der nede.

RHEINZINK worldwide

Kontakt oss
+47 67540440